Continut pentru backlink-uri

Suntem cu totii constienti ca algoritmii dezvoltati de Google si modificarile repetate aduse acestora schimba lumea internetului si vechile metode de a obtine un loc fruntas in rezultatele celebrului motor de cautare. In ciuda tuturor modificarilor, Google inca pozitioneaza site-urile dupa numarul de backlink-uri care vin catre acestea, insa, acum fiecare astfel de link are o alta valoare.

Mai jos va voi prezenta cateva metode pentru a obtine backlink-uri cu adevarat valoroase.

1. Infografice
Crearea de infografice este una din cele mai bune metode de a obtine backlink-uri de calitate. Un infografic trebuie sa contina informatii de calitate legate de domeniul in care se desfasoara afacerea.

Matt Cutts, conducatorul echipei Google Webspam, a declarat intr-un interviu ca: “Un infograf poate fi ingrijit, dar daca informatia pe care se bazeaza nu este corecta, atunci ii va induce pe cititori in eroare.”  Prin urmare, in cazul in care echipa Webspam gaseste un astfel de infografic, articolul sau pagina care il contine va fi penalizata iar link-urile obtinute din urma lui for fi considerate spam. Google doreste eliminarea backlink-urilor spam!

Un infografic bine facut are de obicei un design profesional si un continut din care cititorii sa afle informatii importante.

Ce trebuie sa bifeze un infografic de succes?

  •  o analiza detaliata a subiectului abordat
  •  un bun design
  •  continut captivant si unic
  •  scurt si la obiect
  •  sa fie gazduit pe site-ul spre care vrei sa obtii link-uri
  •  sa contina un cod HTML cu ajutorul caruia infograficul tau poate fi incorporat cu usurinta pe alte site-uri

2. Articole lungi si cuprinzatoare
Articolele lungi si cuprinzatoare care includ parerea si experienta autorului ii vor ajuta pe cititori sa invete.

Ofera cititorilor continut semnificativ care ii va face sa interactioneze si nu doar articole lungi din care acestia sa nu ramana cu nimic. Un astfel de continut va atrage share-uri de pe retelele sociale. Analizeaza-ti continutul si asigura-te ca utilizatorii il vor considera ca fiind, pe buna dreptate, valoros. Daca nu ai un astfel de continut, este putin probabil sa obtii  share-uri si astfel articolul va fi ignorat.

Inainte sa scrii un articol, pune-te in locul cititorului care-ti citeste randurile cu scopul de a retine ceva din ele.

3. Rezolva probleme si raspunde la intrebari
Ajuta-ti utilizatorii care  nu se descurca la fel de bine ca tine in anumite situatii si procentajul ca ei sa-ti dea share creste enorm.

4. Scrie despre altii
Scrie despre cartile care iti plac, despre autori, despre celebritati sau despre persoanele pe care le admiri si da-le pingback. Exista sansa ca acestia sa considere link-ul tau drept o recenzie si sa-l publice ca si referinta sau chiar in viitoarele bloguri sau pagini personale. Este o metoda ieftina si usoara, care te va ajuta sa obtii backlink-uri extrem de valoroase, in special daca ai continut semnificativ despre aceste persoane.

5. Comentarii pe bloguri
Este o metoda usoara si accesibila de a obtine multe link-uri insa nu abuzati de ea. Nu folositi aceasta metoda ca prima sursa de  backlink-uri, este total inutila si va fi considerata spam daca se face abuz, fiind foarte posibil ca link-urile obtinute prin aceasta metoda sa fie “uitate” de Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *